Dit is een zalig tussengerecht wat lekker licht en verassend fris is!

Mooie tonijnsteaks van duurzaam lijn gevangen Yellow fin tonijn uit de Pacific, mooie rijpe watermeloen vormen de basis waar je verder niet veel aan doet. De tonijn krijgt een likje olijfolie aan beide kanten en een snufje zout. De watermeloen snijd je in plakken (groen eraan laten tijdens het grillen) en geef je een droge marinade (rub) van Slap Ya Mama! Dat is een mix van gedroogde chilivlokken en zout.

Geef beide producten een mooie grillstreep en de garing die je wenst. Tataki is Japans voor koud en rauw van binnen maar een grillstreepje geeft mooie smaak! De watermeloen kun je laten karamelliseren maar laat de vrucht niet te lang liggen anders verliest ‘ie z’n sappigheid.

Snijdt mooie porties (nu mag het groen van de watermeloen maar snijd je mooi strak) en geef er wat feta en kalamata bij, een drizzle van goede vatgerijpte soyasaus (Tomasu is koning!) maakt het helemaal af!