Hard gegrild rood rundvlees… is er iets lekkerders? Ja! Hard gegrild rood rundvlees met Argentijnse Chimmichuri!
Wij kiezen graag voor graan gevoerd rundvlees, bijvoorbeeld uit Argentinië of Australië. Bavette is erg mooi en wat grover van structuur, echt werk vlees waar je goed op kan kauwen. Gesplitste sucade is ook fantastisch. De Amerikaanse naam voor dit technische deel heet Flat Iron Steak. Het is een sucade waar de midden door lopende zeen is verwijderd (dit kun je zelf maar kan een slager beter en sneller).
Zorg dat je Barbecue lekker heet is en werk met het gietijzeren grill rooster. Geef het gietijzer goed de tijd om door te warmen. Je wil echt 225-250°C op het rooster bereiken. Het vlees mag koud zijn maar wel even droog gedept en licht gezouten (geen peper).
Til het grillrooster even snel op met de gridlifter en gooi een blokje mesquite op het gloeiende kolenbed. Plaats het rooster weer terug en leg het vlees in één mooie worp strak op het gietijzer en sluit de deksel. De schuiven boven en onder zullen vrijwel geheel geopend zijn.
Veel rook, veel sissend vlees, veel heerlijkheid. Je zoekt de perfecte balans tussen mooie bruine korst met grillstrepen (Maillard!) en een mooie diep rode kern. Bij een kern van 48-50°C mag het vlees eraf en laat je even rusten op de plank voordat je aansnijdt.
Snijd het vlees in plakjes of blokjes haaks op de draad. Geef nu lekker wat vers gedraaide Lampong peper en Fleur de Sel of kies voor onze favoriet: Flor de Delta!