Sander met zijn dochter Lizelot tijdens het SantaQ event bij Vuur en Rook.

Foodporn Factory Chef – Sander de Jong

Creatieve en artistieke levensgenieter die met veel passie kookt en grillt maar vooral een echte fan van low-n-slow bereidingen op smokers.  Thuis in alle kooktechnieken en zeer bereid zijn kennis te delen. Charcuterie, fermentatie en het koud roken van produkten als zalm, kaas, zout en nootjes hebben sinds enige jaren ook zijn aandacht.

Het bezoeken van en deelnemen aan Barbecue wedstrijden – zowel culinair als Amerikaanse stijl KCBS en SCA – zijn een geliefde bezigheid maar het delen van zijn passie voor lekker eten en mooie drankjes tijdens kook-demo’s, private dining en workshops is de laatste tijd nog populairder geworden. Hoe leuk is het om van je favoriete hobbies een deel van je werk te maken? Food-styling, Fotografie, Wijn spijs combinaties en samen menu’s uitwerken of werken aan je snijtechnieken. Het kan allemaal.

Samen met een aantal dierbare kookfanaten is Sander jaarlijks een lang weekend buiten aan het koken tijdens een BBQ-kampeerweekend. Met een aantal van die opstappers vormen ze de harde kern van The Foodporn Factory. Private dining en Culinaire wedstrijden, koken op gietijzer en open vuur, Tailgating… ze deinzen echt nergens voor terug!

De typische set-up voor private dining en Big Green Egg workshops op lokatie.

Big Green Egg Demo’s en Private Dining op lokatie

Samen een 5 gangen-diner uitwerken, bereiden en degusteren met de mooiste biologische wijnen en craft-beers. Genieten van elkaar in een lekker gesprek en kijken naar de chef aan het werk of juist lekker meedraaien, werken aan je snijtechnieken en de keramische barbecue echt leren kennen… het kan allemaal!

Met vrienden op BBQ-weekend onder begeleiding van een Pitmaster om samen de mooiste gerechten te bereiden en tot spannende gerechten te komen? The Foodporn Factory verzorgt het allemaal tot in de fijnste details. Rekening houden met speciale dieetwensen is iets vanzelfsprekends. Samen stellen we de mooiste menu’s samen!

De mogelijkheden zijn oneindig… samen echt culinaire sterren-gerechtjes maken op de barbecue of juist lekker ruig koken op open vuur met gietijzer en een spit draaiend naast de vlammen… tijdens onze jaarlijkse kook-en-kampeerweekenden verkennen we alle stijlen en maken we een menu op maat!